StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

sâmbătă, 21 august 2010
Mulţi îşi doresc cu ardoare ca România să iasă din UE. Nu din considerente economice ori naţionaliste, ci pentru că dacă acest scenariu s-ar adeveri ar câştiga 6.000 de euro la 100 de euro pariaţi. Şi un potenţial faliment al ţării noastre i-ar bucura pe unii, pentru că le-ar aduce un câştig de 1.500 de euro. 

În străinătate, cu precădere în Marea Britanie, pariurile politice, pornind de la „care va fi următorul partid la conducerea Marii Britanii“ şi ajungând la „va mai fi Anglia monarhie în 2010“, atrag săptămânal depuneri de peste 60 de milioane de lire sterline (aproximativ 72 de milioane de euro). Numai anul acesta, pariurile politice au ajuns atât de mari, valoric vorbind, şi de numeroase, încât aproape au egalat rămăşagurile puse pe Campionatul Mondial.

Există o întreagă industrie creată în jurul pariurilor, astfel încât politicienii au ajuns să fie foarte preocupaţi de cotele afişate de casele de pariuri. S-a ajuns până acolo încât, pentru a pregăti cotele, politicianul îşi creează o întreagă echipă, asemănătoare celei pentru ­stafful de campanii. „În România, acest lucru este neglijat. Suntem la nivel începător când vine vorba de alte pariuri decât cele sportive“, declară Daniel Smeadă, PR al Gamebookers. Spre exemplu, Tobet a lansat două astfel de pariuri, ambele deschise până în ultima zi a acestui an. „Va mai fi Emil Boc prim-ministru până în sfârşitul anului?“ poate aduce un câştig de 190 de euro la 100 de euro pariaţi în cazul în care premierul îşi păstrează fotoliul. Un alt rămăşag îl reprezintă remanierea miniştrilor. La aceeaşi sumă, de 100 de euro jucaţi, opţiunea „niciun ministru nu va fi schimbat“ poate aduce un câştig de 20 de ori pariorului. Însă, primul vizat la remaniere este Daniel Funeriu, ministrul educaţiei, cer­ce­tării, tineretului şi sportului, urmat de cel al finanţelor, Sebastian Vlădescu. După aceştia potopul, întrucât casele de pariuri îi pun pe aceeaşi treaptă (fiecare cu o cotă de 3 la 1) pe următorii 13 membri ai cabinetului Boc. Până în prezent, câteva sute de români şi-au formulat opţiunile pe astfel de pariuri.

Riscul de ţară, instrument financiar
Casa britanică Betfair a lansat un pariu privind scindarea Uniunii Europene (UE) până în 2015, oferind posibilitatea parierii pe ţările care se vor retrage din Uniune. Cel care va juca 100 de euro pe retragerea României din Uniunea Europeană poate câştiga 6.000 de euro, dat fiind faptul că ţara noastră are o cotă de 60 la 1, având slabe şanse de a renunţa de bunăvoie şi nesilită de nimeni la Uniunea Europeană. Cel mai mic câştig poate fi încasat de pe urma Luxemburgului (cu o cotă de 3 la 1), Germaniei şi Franţei (amblele cu cote de 5).

Bulgaria se află înaintea României şi la pariuri
Criza şi instabilitatea economică a ţărilor din regiune au determinat casele internaţionale de pariuri să se joace cu „ţară care va intra în faliment“. Grecia, cotată cu 5 la 1, aproape că şi-a desemnat câştigătorii. Privind contextul politico-economic al României în următoarele luni, ţara noastră a devenit următoarea favorită pentru intrarea în faliment, cota acesteia fiind de 15 la 1, ceea ce înseamnă că la un pariu de 100 de euro câştigul va fi de 1.500 de euro. Vecinii unguri şi bulgari sunt mai bine văzuţi pe plan internaţional, falimentul lor având o cotă de 18 la 1, în timp de Polonia are cea mai mare cotă la acest capitol, adică  30 la 1.
5 euro este suma medie jucată de români la pariurile politice, în scădere faţă de 15 euro, bani pariaţi în medie la alegerile prezidenţiale.

Buletin de pariuri

 Ce ţară va ieşi prima din Uniunea Europeană?
Casele de pariuri au acordat României cele mai mici şanse de a părăsi UE, marile puteri europene fiind primele predispuse să renunţe la Uniune.


 Care ţară va da faliment?
După cotele afişate la casele de pariuri, România este succesoarea Greciei la capitolul faliment.


 Care ministru va fi schimbat primul din funcţie
Potrivit cotei la pariuri, cele mai mari şanse de a fi înlocuiţi le au ministrul educaţiei şi cel al finanţelor.


 Va mai fi prim-ministru Boc la data de 31.12. 2010?
Câştigul pentru demiterea lui Boc este aproape similar cu cel pentru menţinerea lui.

sursa: Capital.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu