StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

miercuri, 23 februarie 2011

O știre bizară a trezit atenția în ultimele zile pe siteurile și comunitățile de cartofori ale Olandei. Un grup de patru oameni trecuți bine de prima tinerețe au fost arestați vineri noaptea pentru că participau acasă la unul dintre aceștia la un banal joc de poker.

În Olanda, la fel ca prin mai toate părțile lumii, asemenea jocuri de noroc organizate în cadru neoficial sunt ilegale și sunt pedepsite de lege. Însă spre deosebire de alte părți ale lumii, Olanda a legalizat și a încadrat prostituția sau consumul de droguri recreaționale, după cum se știe.

Holland Casino este singura instituție acreditată, iar sub tutela societății își desfășoară activitatea alte firme subsidiare și parteneri minoritari.

Cu toate acestea, pentru multă vreme jocurile de noroc au fost păsuite de oamenii legii. Până de curând, când cluburi particulare mai mici sau mai mari au fost depistate și poliția a luat acțiune. La fel este și cazul celor patru bărbați din Eindhoven arestați recent.

Conform unui raport făcut la o secție de poliție a orașului, o plângere pe telefon a fost înregistrată și o persoană se plângea că dintr-o reședință învecinată se aude foarte mult zgomot. ”Se vorbește foarte tare și se perturbă liniștea complexului de apartamente”, se specifica în convorbirea telefonică. O patrulă de poliție s-a deplasat la adresa indicată și au descoperit că patru persoane în vârstă erau în toiul unui joc de poker într-un apartament personal. Însă nu mică le-a fost mirarea reprezentanților legii când au descoperit că vecinul care făcuse plângerea era și el într-o petrecere privată, alături de alți opt oameni. Ba mai mult, aceștia erau într-o stare de euforie cauzată de consumul de narcotice și, conform ofițerilor prezenți la fața locului, ”fumau canabis și se injectau cu heroină sau metamfetamine”.

Cei patru pokeriști au fost arestați, duși la secție și acuzați că practicau jocuri de noroc clandestine. De asemenea, apartamentul în care se aflau a fost percheziționat și s-au confiscat seturi de chipuri, o masă specială de joc și un calculator.

”Nu tolerăm jocurile de noroc ilegale. Dacă sunt încălcate legile, vom acționa pe măsură pentru a le pune în practică”, a precizat departamentul de relații al poliției din Eindhoven. Vecinul care formulase plângerea s-a ales cu o strângere de mână pentru că a ajutat la combaterea unei infracțiuni în desfășurare...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu