StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

duminică, 14 noiembrie 2010


Duhamel, din Boucherville, Quebec a devenit primul canadian din istorie care castiga campionatul mondial de poker. Doar 2 canadieni au fost aproape de titlul mondial terminand pe locul 2 in cei 41 ani de istorie. Tuam Lam a terminat al doilea in favoarea lui Jerry Yang in 2007 si conationalul sau Howard Goldfarb reusind aceeasi performanta in 1995 pierzand titlul la Dan Harrington.

Duhamel, in varsta de 23 ani, a castigat o suma fabuloasa de $8,944,310. Cu toate astea drumul spre victorie nu a fost unul usor. Duhamel o trecut peste un numar total de 7,319 jucatori care au participat la al doilea WSOP Main Event din istorie ca numar de participanti. Turneul a inceput pe 5 iulie si a durat mai mult de 4 luni pentru a se incheia, incluzand si perioada de asteptare pana la November Nine.

Cursa lui Duhamel spre victorie a fost una determinanta, desi au fost momente cheie care il putea opri prematur in drumul sau spre victorie. A inceput masa finala de pe 6 noimbrie ca chip leader. Acesta detinea aproximativ o treime din totalul fiselor puse in joc. Pe parcursul primei parti a mesei finale acesta a mai pierdut din avant, Michael Mizrachi preluand la un moment dat conducerea la fise dar acesta a terminat in cele din urma pe locul 5. Joseph Cheong s-a dovedit deasemena un rival pe masura, dar acesta nu a izbutit mai mult de locul 3.

Partea a doua din November Nine grand finale s-a jucat in sala principala din Teller Theater din Rio Las Vegas. Marele duel final s-a disputat in fata a peste 2000 de spectatori si o audienta la nivel mondial pe Internet. Se asteapta ca reluarea mesei finale de la WSOP Main Event transmisa joi seara pe ESPN sa fie urmarita de cateva milioane de telespectatori.

Pe locul doi s-a clasa John Racener din Port Riche, FL. Desi dezamagit de infrangere, acesta se poate consola ca a depasit un numar impresionat de peste 7000 de jucatori in afara de unul. Racener a castigat cel mai mare premiu de consolare din cariera sa - $5.545.955 .

Duhamel se alatura astfel unui grup select de jucatori din afara Statelor Unite care castiga Main Event. Din acest grup mai fac parte pe langa noi venitul Duhamel Mansour Matloubi(UK-1990), Noel Furlong(Ireland - 1999), Carlos Mortensen (Spain — 2001), Joe Hachem (Australia (2005), and Peter Eastgate (Denmark — 2008).

Puteti urmarii masa finala WSOP 2010 : Click Aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu