StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

vineri, 12 noiembrie 2010

Pe durata mesei finale la 2010 World Series of Poker November Nine, după cum v-am informat, s-au organizat şi altee turnee în întreaga lume. Într-unul Vanessa Selbst a fost victorioasă la Partouche Poker Tour, însă îm Amneville s-a disputat un nou turneu de WPT.
Celebrul turneu de pe continentul celălalt, World Poker Tour (WPT) a fost prezent pentru prima oară în Amneville, Franţa, cu un turneu unde taxa de intrare a fost €3,200. Un număr mare de jucători profesionişti din Europa s-au prezentat pentru spectacolul Franţei, care până la urmă a fost dominată în întregime de Sam El Sayed.


WPT Amneville a fost organizat şi sponzorizat de noua PartyPoker.fr, care a atras nu mai puţin de 542 jucători şi pokerişti. Printre vedetele din Las Vegas şi Europa, le-am putut vedea pe fostul WPT Player of the Year Bertrand “ElkY” Grospellier, campionul recent WPT London Poker Classic Jake Cody, la fel şi rechinii jocului din Franţa: Arnaud Mattern, Nicholas Levi, Bruno Fitoussi sau frumoasa Isabelle Mercier. Din fericire pentru restul concurenţilor, niciunul dintre ei nu a ajuns destul de aproape la permiile de bani.

El Sayed a început jocul la masa finală de World Poker Tour ca chipleaderul competiţiei, având peste 4.8 milioane de jetoane, un avantaj destul de mare faţă de următorul de pe lista de chipuri, Ilan Boujenah. Restul jucătorilor a avut nevoie de dublări şi de cărţi bune pentru a avea şansa să-l prinde din urmă pe El Sayed. Astfel, jucătorii s-au pus la treabă şi au început acumulare jetoanelor, mai precis au încercat. Prima eliminare a fost cel de-al lui Georges Chehade care a nimerit o chintă mai mică contra lui Wilfried Bresson.
El Sayed a fost agresorul în multe poturi, chiar înaintea flopului. După câteva shodown-uri nefericite însă, poziţia de pe top a fost preluată de Nesrine Kourdourli. Cu şapte jucători rămaşi în cursă, jocul a devenit şi mai agresiv. El Sayed l-a eliminat pe Julien Robert, apoi Franck Pepe a devenit chipleader, după ce s-a confruntat cu El Sayed: flush ace-high contra flush king-high. Cu patru jucători în turneu, El Sayed a devenit jucătorul cu cele mai puţine jetoane, însă a făcut o revenire miraculoasă, l-a întrecut pe Pepe, Boujenah dar şi pe Nourdourli. Odată ce jocul a ajuns în fazele de heads-up pentru titlu, a avut un avantaj convingător de 2-1 împotriva lui Boujenah.

În ultima mână a turneului El Sayed a făcut raise până la 800,000 din big blind, primind call de la Boujenah. Flopul a sosit  6 4 +10h. Boujenah dă call la betul lui El Sayed de 800,000. Pe turn soseşte J. Boujenah face check, El Sayed pariază 2 milioane, iar Boujenah anunţă că se află all-in. El Sayed dă insta-call cu o pereche de popi, şi Boujenah arată K-10. Doar un zecar îl salvează, însă pe river soseşte încă un valet. Sayed devine campionul.

Rezultatele WPT Amneville 2010:
1. Sam El Sayed, €426,425
2. Ilan Boujenah, €229,613
3. Franck Pepe, €161,550
4. Nesrin Kourdourli, €109,886
5. William Bresson, €79,545
6. Jean-Paul Pasqualini, €62,323
7. Julien Robert, €46,743
8. Georges Chehade, €34,442

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu