StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

vineri, 12 noiembrie 2010
 O nouă lovitură pentru jucătorii online ai statului Washington a venit astăzi, când Full Tilt Poker a blocat toate conturile și a anunțat că nu mai poate să-i accepte la mesele pe bani reali.
Măsura a fost luată ca urmare a unei legi interne a statului de pe Coasta de Vest, prin care jocurile de noroc online sunt considerate infracțiuni și intră în aceeași categorie penală cu violul. Legea a rămas în picioare după o contestație judecată de Curtea Supremă a statului Washington și respinsă în Septembrie, iar o nouă dispută va urma la Curtea Supremă a Statelor Unite.
Anunțul a venit mai întâi pe siteul Full Tilt Poker la secțiunea Întrebări Frecvente, unde administrația camerei de poker menționa: ”Din cauza ultimelor norme legale, Full Tilt Poker nu va mai furniza jocuri la mese pe bani reali jucătorilor din statul Washington”.
Situația a creat multă confuzie în rândul utilizatorilor, în special pentru faptul că aceștia vor pierde anumite promoții și beneficii pe care le aveau la Full Tilt. Bonusurile cash și biletele în diferite turnee nu pot fi recuperate. În schimb punctele de loialitate mai pot fi transformate în produse în magazinul online, lucru valabil și pentru deținătorii Black Card în magazinul exclusiv dedicat lor. Singurele jocuri deschise pentru cei din Washington vor fi mesele pe bani de joc, dar și freerollurile. Banii reali avuți în conturi vor putea fi retrași, în timp ce pentru jucătorii cu dolari de turnee și tichete în competiții, Full Tilt a pus la dispoziție o adresă de e-mail pentru utilizatorii săi unde îi roagă să trimită o notificare înainte de a retrage toate fondurile.
Măsura luată de a doua cameră de poker a lumii nu este una singulară. În urmă cu puțin timp, la aceeași soluție a fost forțată să ajungă și camera PokerStars, concurența principală a Full Tilt Poker, iar la începutul lunii Noiembrie o agenție financiară care asigura servicii de transfer bancar între camerele de poker și utilizatorii săi a fost blocată în Washington pentru intermedierea plăților către jocuri de noroc online.
După ce Full Tilt și PokerStars s-au retras de pe piață, un număr însemnat de jucători profesioniști online din Seattle sau alte orașe mari ale statului în cauză consideră o relocare, dar sunt debusolați pe moment. Printre ei, Matt Affleck, pokerist clasat în 2010 pe locul 15 în Main Eventul WSOP. ”Nu am idee ce voi face de acum”, a scris Matt pe Twitter.
Situația s-ar putea schimba doar la Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite, acolo unde oficiali ai Poker Player Alliance și alte organizații vor face apel în scurt timp.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu