StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

vineri, 26 noiembrie 2010

În urmă cu aproape două săptămâni, câștigătorul Main Eventului WSOP 2008 își scotea valoroasa brățară la licitație pe siteul eBay cu un preț de pornire de 16.000$ stabilit în urma unei expertize făcute de un bijutier.

Ei bine, de numai câteva ore s-a încheiat licitația și, după cum vă imaginați, prețul brățării a depășit cu mult suma inițială. Cu aproape de zece ori mai mult, ca să fim mai exacți! Un cumpărător a cărui identitate este deocamdată necunoscută a plătit pentru obiectul de colecție nu mai puțin de 147.500$, iar numărătoarea s-a oprit la 116 licitări.

Motivul vânzării brățării nu a fost al falimentului. Peter Eastgate, pe atunci jucător sponsorizat de PokerStars, va dona toate încasările pentru o serie de acțiuni UNICEF, adică pentru într-ajutorarea copiiilor nevoiași de peste tot. Împreună cu brățara, în același scop, Peter a mai scos la vânzare două ceasuri de mână selecte, unul dintre ele fiind cel primit pentru că a ajuns la masa finală WSOP 2008. Ceasurile au avut însă mult mai mică trecere între utilizatorii eBay.

Peter Eastgate a anunțat la începutul anului 2010 că se retrage complet din poker, uimind o lume întreagă prin decizia sa.

O nouă brățară WSOP scoasă la licitație

Gestul danezului nu este singular în lumea pokerului. În luna Ianuarie a acestui an, TJ Cloutier a scos la vânzare tot pe eBay o brățară WSOP câștigată în 2005 într-un eveniment NL Holdem, dar nu în scopuri caritabile. Bijuteria s-a vândut atunci cu mult mai modesta sumă de 4.006$ și a fost răscumpărată ulterior și returnată câștigătorului de către camera online Cake Poker.

Modelul format de TJ Cloutier și apoi de Peter Eastgate și-a găsit acum o nouă corespondență… tot pe eBay! De data aceasta este vorba de o brățară WSOP câștigată în 1999 de Eskimo Clark într-un eveniment Razz. Obiectul are un aspect diferit față de cel actual, deoarece pe atunci brățările WSOP erau mai simple, din aur masiv, fără diamante bătute în metal. Este vorba de 117,1 grame de aur pur, echivalentul a peste 6.000$, iar licitația a ajuns în prezent la 2.800$.

Brățara câștigată în 1999 de Eskimo Clark
                                              Brățara câștigată în 1999 de Eskimo Clark
Sursa: ro.PokerNews

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu