StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

sâmbătă, 18 decembrie 2010

eBay a devenit tot mai popular în rândul jucătorilor de poker, după ce Peter Eastgate și-a vândut brățara câștigată în 2008 pentru aproape 150.000$ și a donat banii în scopuri caritabile. Eskimo Clark i-a urmat exemplul tânărului danez care s-a retras din poker și a vândut o brățară din 1999, iar Vanessa Rousso și-a scos la vânzare propriul Lamborghini de care – vorba vine – se plictisise.

De data aceasta, o altă brățară WSOP este pusă la bătaie și cel care va licita cel mai mult va intra în posesia ei. Nu este o brățară oarecare, nu este una câștigată în vreun side-event. Este cea acordată în Main Eventul din 1991, turneu care a avut ca mare premiu un milion de dolari și a fost cucerit de Brad Daugherty. 


Nu știm motivele pentru care această brățară este și ea scoasă la licitație, însă prețul său actual este mult mai mic în comparație cu brățara vândută de Eastgate. Cea mai recentă ofertă pentru bijuteria din 1991 este acum la 10.100$, dar brățara nici nu este atât de scumpă. În primul rând, nu există niciun diamant. Este făcută din aproape 100 grame de aur pur de 14 karate, iar pe față este imprimată manual cu numele câștigătorului, ”Brad”, în timp ce interiorul poartă titulatura de ”Campion Mondial la Poker”.

În timp ce licitația se va închide mâine seară, analiștii pokerului se arată îngrijorați de fenomenul eBay care ia amploare în rândul câștigătorilor din trecut. Eastgate și-a donat încasările către UNICEF, dar restul brățărilor nu au fost vândute pentru scopuri caritabile (cel puțin nu au existat anunțuri publice pe această temă). Puteți exclude din această îngrijorare mașina Vanessei Rousso şi nu credem că vom vedea prea curând la vânzare o asemenea bijuterie câştigată de Phil Hellmuth. Însă faptul că tot mai multe brățări ajung subiectul unor licitații organizate pe internet alături de produse de orice fel pornind de la rujuri până la pastile de slăbit poate fi un element extrem de negativ asupra imaginii pokerului.

Prin victoria obținută în 1991, Brad Daugherty a devenit primul jucător din lume care să câștige un premiu de un milion de dolari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu