StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

joi, 9 decembrie 2010
Trebuie să fie ceva puternic între poker și matematică. O nouă dovadă a rulat pe tv în America săptămâna trecută și este disponibilă pe net pentru restul lumii, iar dovada aceea este profesorul David Fishman, ”peștișorul” creditat de PokerStars cu 100.000$ să lupte la o masă de profesioniști în emisiunea ”The Big Game”.

David începuse bine, dar, așa cum se întâmplă de multe ori, asta nu este o garanție. Amatorii nu fac față până la final și sunt treptat descusuți de profesioniști, după care sunt eliminați complet din competiție. Nu a fost cazul și acum, dar mai întâi poate ar fi bine să precizăm regulile emisiunii. Pe scurt, un jucător calificat online (David Fishman) primește de laPokerStars o sută de mii de dolari pentru a juca un cash game de 150 de mâini timp de o săptămână la o masă Texas Holdem cu alți cinci pokeriști, de obicei profesioniști, care intră și ei cu minim o sută de mii de dolari. Dacă la finalul sesiunii jucătorul calificat online este pe minus, acesta nu trebuie să returneze nimic. Dacă este pe plus, returnează banii de la PokerStars și păstrează profitul. Amatorul care câștigă cel mai mult intră în posesia unui pașaport pentru toate etapele circuitului North American Poker Tour.

Revenim la David Fishman care, după cum spuneam, a luat un avans de peste 30.000$ încă de la prima rundă, apoi a continuat parcursul său consistent și aștepta marea mână care să îl treacă în poziția de lider al contestatarilor și să câștige acea intrare în turneele NAPT sponsorizate de PokerStars. Ei bine, aceasta s-a întâmplat în fața celui mai mare jucător de la masa la care se afla, în fața celui care are 11 brățări WSOP în carieră, în fața lui Phil Hellmuth! ”The Poker Brat” a dat un call pe all-in-ul lui Fishman în mâna 97, a pierdut și imediat după aceea a fost eliminat din concurs, iar David a ajuns la un profit de moment de aproximativ 140.000$, sumă pe care nici nu visa să o atingă înainte de show. Mai jos ai desfășurarea duelului Fishman – Hellmuth. E absolut savuroasă, e un cadru în care profesorul tremură la propriu, așteptând plata de la marele profesionist:





Fishman nu a mai jucat apoi nicio rundă. Pur și simplu a aruncat orice i-a venit în preflop, inclusiv {a-}{a-} sau {k-}{k-}. Nebunie? Poate… dar omul și-a văzut scopul atins și până la urmă aruncarea așilor a fost o decizie cât se poate de inspirată, după ce Phil Laak a prins în mâna respectivă un careu de șesari care i-ar fi zdruncinat câștigurile amatorului.


Copii, nu îl bluffați pe Negreanu

Ar trebui să fie un îndemn pentru toți amatorii de poker care intră la masă împotriva lui ”KidPoker”. Dacă săptămâna trecută a adus în ”The Big Game” un nou record al profiturilor realizat de David Fishman, în această săptămână amatorul calificat online și sponsorizat de PokerStars cu 100.000$ nu a rezistat nici trei episoade.

Bill Given, un tânăr canadian ajuns în studio după ce s-a calificat gratuit pe PokerStars.net, a intrat în joc la o masă cu 17 brățări însumate de Doyle Brunson, Daniel Negreanu, Phil Galfond, Scott Seiver și Joe Hachem. Bill a început jocul agresiv și ceilalți l-au încurajat pentru stilul său, dar poate pentru că a prins prea mult curaj, a făcut un lucru practic incredibil pentru un amator: a încercat să îl bluffeze pe Daniel Negreanu, uitând că acesta are trei contestatari eliminați în șase participări la emisiune… Și Bill a pierdut mâna, după care a primit lovitura decisivă de la Doyle Brunson într-o luptă în care Given avea o chintă și ”Texas Dolly” o culoare. Mâna uimitoare împotriva lui Negreanu o ai mai jos și, mai mult, te poți pune și tu în locul lui Given, fiind disputa în care nu sunt arătate cărțile adversarilor:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu