StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

miercuri, 5 ianuarie 2011
SPOILER ALERT: Textul care urmează prezintă pasaje în care va fi dezvăluită acțiunea pe care, poate, nu doriți să o cunoașteți înainte de spectacol. 

N-a durat prea mult până când primul cash-game televizat a captivat atenția amatorilor de poker din lume. Poker After Dark sponsorizat de Full Tilt Poker a luat startul luni noaptea, iar prima ediție din 2011 este cu totul și cu totul specială.

În emisiune participă John Juanda, Erick Lindgren, Phil Galfond, Huck Seed, Tom Dwan și Phil Ivey, care au pus la mijloc câte 100.000$, de cinci ori mai mult decât în precedentele sezoane, pentru un freezeout care se va juca până la sfârșitul săptămânii. În timp ce Galfond este pentru prima dată prezent în showul ajuns în sezonul șapte, Dwan este singurul jucător de la masă care încă nu a câștigat o brățară WSOP în carieră. Dar este și cel mai tânăr și, în cazul lui, este doar o chestiune de timp până când se va întâmpla asta.

Peste 40 de milioane de dolari și 18 brățări WSOP sunt la masă, iar cu o asemenea distribuție, nu a fost nevoie de prea mult timp pentru ca primele poturi serioase să se construiască în salonul pus la dispoziție de luxosul stabiliment Aria Casino. Mai întâi, Seed a reușit să ia un pot de peste 60.000$ într-o luptă cu Dwan, când a prins pe flop un set de nouari și ”durrrr” a ratat pe river o carte la culoare.

Una din cele mai spectaculoase mâini i-a avut în centru pe alți protagoniști. Ivey, cu {a-Hearts}{3-Hearts}, mărește miza la 2500 și Juanda cu {k-Spades}{q-Clubs} plătește. Flopul aduce {5-Spades}{a-Spades} {10-Clubs} și Ivey pasează acțiunea deliberat la adversarul său, care pică în capcană și pariază 5.000, primind, evident, un call. {6-Diamonds} pe turn, aceeași mișcare, doar că miza lui Juanda crește la 14.500. În sfârșit, pe river intră {3-Diamonds} și lucrurile sunt clare. Din păcate pentru John, acesta încearcă o ultimă lovitură cu un pariu de 24.500, este plătit și vede în mâna lui Ivey veștile proaste.

Desfășurarea este mai jos:



De asemenea, o lecție practică a pokerului a fost oferită pe seama lui Erick Lindgren. Acesta intrase în joc determinat să le acorde mult respect adversarilor săi și să joace cât se poate de calculat și de strâns. Însă tactica lui nu a avut prea mare succes, din moment ce singurele mâini jucate s-au lovit mereu de altele mai puternice ale adversarilor și Erick s-a văzut nevoit să arunce cărțile, justificat, în toate cazurile.

Dacă sumele pe care se joacă în acest moment meciul sunt cele mai mari din istoria emisiunii, motive sunt suficiente să se întâmple așa. De când Full Tilt Poker a intrat într-o dispută cu PokerStars pe seama show-urilor televizate, cele două mari case de poker online preferă să își aducă proprii profesioniști în emisiunile sponsorizate și să crească pe cât posibil spectaculozitatea. Un lucru e cert. Pe de o parte, telespectatorii au de pierdut pentru că vor fi tot mai rare confruntările între să zicem un Negreanu și un Dwan.

Pe de altă parte, odată cu creșterea concurenței între emisiuni, cu mize tot mai mari, spectacolul va deveni garantat tot mai captivant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu