StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

luni, 17 ianuarie 2011

Românul calificat online pentru Main Eventul PokerStars Caribbean Adventure a reușit să se claseze pe podium și a câștigat unul din cele mai mari – dacă nu cel mai mare – premii din istorie pentru pokerul românesc.

Intrat la masă cu a cincia șansă, Ionel Anton a reușit să gestioneze aproape perfect chipurile sale și să depășească toate așteptările, terminând pe locul trei și fiind premiat cu 1.350.000$.

Anton este un om de afaceri bucureștean și, la 43 de ani, a atins cel mai înalt nivel în cariera de jucător de poker. Stilul său calculat, jocul sigur și solid l-au propulsat în primii jucători și acolo și-a păstrat stilul, deși la un moment dat când a încercat să îl bluffeze pe Chris Oliver, a fost descoperit. ”Până acum n-ai bluffat niciodată în turneu”, a spus Oliver uimit, o remarcă prin care este caracterizată perfect modalitatea în care românul a ajuns la masa finală.

Câteva poturi majore l-au ajutat, bineînțeles, să rămână în cursă. Unul dintre acestea a venit într-un duel cu Mike Sowers, când Ionel a intrat cu miza minimă într-o mână și avea {7-Hearts}{7-Spades}. Sowers, cu {A-Spades}{K-Clubs} a făcut un raise la 450.000 și românul a răspuns cu un simplu call, mutare pe care Daniel Negreanu – invitat special în studioul comentatorilor – a caracterizat-o drept o greșeală.

Desfășurarea partidei a fost însă de partea afaceristului din București, deoarece pe flopul {5-Spades}{3-Diamonds}{3-Spades} Sowers a intrat all in și Anton a plătit. Era în avantaj și tot ce avea de făcut era să evite posibilitățile lui Sowers pe turn și river. Două dame au completat masa, {Q-Hearts} și {Q-Spades}, iar Anton a dus potul.

Jocul a mers mai departe, Chris Oliver și Galen Hall au construit pe parcurs stive de chipuri imense și Ionel, rămas între ei, trebuia să iasă la atac pentru a nu fi eliminat în blinduri. A început să joace mai riscant, iar când a prins o carte foarte bună, era momentul: totul sau nimic. Avea {J-Clubs}{J-Spades} și Hall l-a plătit cu {K-Diamonds}{8-Clubs}. Pe flop, {10-Clubs}{7-Clubs}{4-Diamonds}, nu s-a schimbat mare lucru și la fel au stat lucrurile pe turn și pe river: {7-Spades} și {2-Hearts}. Ionel dublase, dar rămânea în continuare într-o situație critică, având sub zece blinduri mari.

În mâna următoare, a încercat o mutare similară și a împins totul în mijlocul mesei. N-a fost plătit de nimeni și a întors {10-Diamonds}{9-Diamonds}, moment care a trezit un val de reacții în rândul spectatorilor. Și, imediat la următoarea împărțire de cărți, românul a făcut pentru a treia oară la rând aceeași mutare. Nici acum n-a fost plătit, iar acțiunea s-a calmat.

În cele din urmă, a venit și eliminarea. Concurenții lui Anton erau într-o superioritate evidentă din punct de vedere al chipurilor. Iar când Hall a făcut un raise de la buton având în mână {K-Clubs}{Q-Spades}, Oliver a plătit din small blind având {A-Hearts}{5-Hearts} și Anton a decis că e momentul să mai riște o dată, mizând pe {K-Spades}{6-Spades}. Hall a plătit, Oliver a aruncat și pe masă au venit {Q-Diamonds}{9-Clubs}{7-Diamonds}{5-Diamonds}{3-Spades} eliminându-l pe Anton.

Premiul de 1.350.000$ îl propulsează pe bucureștean direct pe locul doi în clasamentul românilor la câștiguri din turnee de poker, fiind la mai puțin de 200.000$ în spatele lui Mihai Manole.

PCA Main Event 2011 a fost câștigat în cele din urmă de Galen Hall, care l-a eliminat pe favoritul mesei finale Chris Oliver în heads-up. Iată premiile acordate și locurile ocupate de cei opt care s-au duelat azi noapte:

1Galen Hall2.300.000$
2Chris Oliver1.800.000$
3Anton Ionel1.350.000$
4Sam Stein1.000.000$
5Mike Sowers700.000$
6Bolivar Palacios450.000$
7Max Weinberg300.000$
8Philippe Plouffe202.000$

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu