StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

luni, 17 ianuarie 2011
http://www.highstakesnews.com/wp-content/uploads/2009/12/blom.jpgDistracția avută la mesele de poker online l-ar putea costa pe suedezul Viktor Blom o avere pe care nu o poate câștiga în nici un turneu de poker din lume.

Poturile uriașe câștigate la mesele virtuale pot fi nimicitoare pentru jucătorul care tocmai și-a dezvăluit identitatea, în urma contractului semnat cu PokerStars. Asta pentru că ”Isildur1” ar putea fi acum ținta Administrației Fiscale, informează publicația Dagens Industri. Dacă se va finaliza o anchetă pe seama acestui aspect, Blom ar urma să fie obligat să plătească 150 milioane dolari statului suedez ca impozit, în ciuda faptului că s-a mutat recent în Londra, unde câștigurile din jocurile de noroc nu sunt impozitabile.

Legea în Suedia percepe un procent de 30% din fiecare pot câștigător reușit de un jucător de poker pe internet, cu condiția ca mâna de poker să se fi jucat pe un site licențiat în afara Uniunii Europene. Din 2009, Isildur1 a rulat aproximativ 450 milioane de dolari în pokerul online și a avut la început un profit de o mie de ori mai mare, după ce a intrat pe Full Tilt Poker cu 2000$ și în două săptămâni a ajuns la 2 milioane dolari, moment în care a intrat în confruntările lui istorice cu Tom ”durrrr” Dwan, Phil Ivey și alții. Practic banii jucați sunt întregul profit și de aici reiese un virtual impozit neplătit de aproape 150 milioane dolari!

Până acolo, suedezii trebuie să dovedească faptul că Full Tilt nu este o cameră de joc în cadrul UE, deși are sediul central în Marea Britanie. Mai exact, în Alderney, o mică insulă alăturată Irlandei, dependență a Coroanei Britanice, dar care se guvernează singură și are propriul cod legislativ. ”Full Tilt Poker nu este considerat în UE”, a precizat pentru sursa menționată un purtător de cuvânt al Skatteverket (denumirea Fiscului suedez).

În trecut, a fost chiar susținută ideea că Blom se ascundea în spatele username-ului său pentru a evita plata taxelor la fisc. Probabil că acum înțelege toată lumea de ce a recurs la măsura aceasta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu