StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

miercuri, 1 decembrie 2010
PokerStars TV Show The Big Game
Popularul spectacol televizat a revenit pe ecrane luni noaptea, iar săptămâna a zecea îi are ca protagoniști pe amatorul David Fishman, câștigătorul WSOP Joe Cada, omul de afaceri Bill Perkins, profesioniștii David Williams, Phil Laak și, ultimul dar cel mai distins dintre toți, Phil Hellmuth.

Regulile sunt simple. Pe scurt, un jucător calificat online (David Fishman) primește de la PokerStars o sută de mii de dolari pentru a juca un cash game de 150 de mâini timp de o săptămână la masă Texas Holdem cu alți cinci pokeriști, de obicei profesioniști, care intră și ei cu minim o sută de mii de dolari. Dacă la finalul sesiunii jucătorul calificat online este pe minus, acesta nu trebuie să returneze nimic. Dacă este pe plus, returnează banii de la PokerStars și păstrează profitul.

Cu o distribuție în care sunt 14 brățări WSOP la masă, săptămâna a zecea s-a anunțat încă de la început una cel puțin interesantă și primul episod nu a dezamăgit cu nimic. Acesta a fost filmat la puțin timp după accidentul avut de Phil Laak pe ATV în care a suferit o serie de fracturi și contuzii, iar poveștile lui, fiind și așa un tip nonconformist, sunt de-a dreptul fascinante. Cu lux de amănunte și cu un aer de martir, ”The Unabomber” descrie fiecare clipă într-un stil subiectiv și captivant care cu siguranță că ar face deliciul showurilor TV inclusiv în domeniul medical. ”Nu pot să bluffez, am de plătit facturi pentru spitale”, glumește la un moment dat Laak pe un pot cheie.

O poveste și mai interesantă o are însă chiar amatorul sponsorizat de PokerStars. David Fishman este profesor de matematică în renumita Arizona State University, are doi copii și tocmai a trecut peste un chin cumplit, reușind să se vindece de cancer. Bucuria noii sale vieți îl face să fie mereu zâmbitor și pe parcursul emisiunii realizati ca este capabil sa combata jocul profesionistilor inclusiv in plan psihologic, reusind sa il bluffeze pe unul din cei doi ”Phili” de la masă. Care? Va trebui să urmariti episodul ca să stiti.


In fine, pe parcursul showului apar și primele rivalităti. Temperamentul lui Phil Hellmuth este pus la încercare în repetate randuri de Bill Perkins, amatorul care și-a platit intrarea in emisiune. Pana la urmă, o disputa se naste incă din primul episod intre cei doi, iar profesionistul de la UB Poker isi pregătește vanatoarea lui Perkins, dupa ce ultimul a venit în emisiune pregatit cu un set de intrebari bizare pentru a incerca sa construiasca profilele adversarilor sai.

Strategia lui Bill nu este insa tocmai eficienta, din moment ce prima sesiune a incheiat-o pe minus. Si tot pe un minus semnificativ se află Phil Laak, care desi a dus cateva poturi semnificative, s-a lasat puțin purtat de propria poveste, pierzandu-si din concentrare. La polul opus, Hellmuth deja are un plus de peste 50.000$, in timp ce David Fishman surprinde cu un profit de inceput de peste 30.000$.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu