StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

duminică, 14 noiembrie 2010
Unul dintre cele mai importante aspecte in jocul Texas Holdem este pozitia la masa.

Dupa cum observati in imaginea de mai jos pozitia la masa se determina in functie de dealer.Cu albastru – Early position (devreme, la inceput)
Cu verde – Middle Position (mijloc)
Cu Rosu – Late Position (tarziu)
Cum influenteaza pozitia ta jocul de poker?
Pai e simplu. De exemplu sa zicem ca esti la o masa cu inca 9 jucatori si joci Texas Holdem pe bani. Esti in Early Position (rosu) si ai o pereche de septari (77). Daca esti incepator vei avea intentia sa dai raise, sa zicem ca mizezi 1$.Mai sunt inca 9 jucatori in spatele tau care trebuie sa actioneze.

Is sanse mari ca unul dintre ei sa aiba cel putin un as in mana. Sa zicem unul de pe Middle (verde) are A 10 . El iti da normal CALL, poate chiar raise.
Urmeaza flopul (cele 3 carti de jos) iar tu ai nevoie de un 7 ca sa ai sanse sa castigi potul. Mai sunt inca 2 carti de care ai tu nevoie dintr-un pachet de 54 de carti.
Adversarul tau cu A 10 are nevoie de un as sau un 10. Mai sunt inca 6 carti pe care el le poate folosi. Deci el are sanse de 3 ori mai mari ca tine sa castige. Bineinteles poate ai noroc si iti intra un 7, poate chiar doi, dar pe termen lung vei avea de pierdut. (Si asta e situatia in care doar un singur oponent iti da call. In realitate, de obicei, o sa fie mai multi)
Asa ati pierdut un dolar, poate mai mult, in cazul in care nu va aruncati…
Dar imaginati-va ca alta e situatia cand sunteti in Late Position (pe rosu). Stiti exact ce au facut adversarii vostrii, iar in functie de puterea cartilor actionati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu