StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Strategia “hit & run”

Reprezinta parasirea rapida   a unei mese de joc la poker online dupa ce intr-o perioada scurta de timp ai castigat unul sau mai multe poturi foarte mari.
Unii  teoreticieni ai jocului de poker nu recomanda un  astfel de stil de joc. Ei spun ca daca jocul este bun nu trebuie parasita masa, ci trebuie profitat de toate beneficiile pe care ti le ofera jocul atata timp cat acesta este bun.
Altii sunt de  parere  ca ar fi mai bine sa sa parasesti masa atata timp cat esti inca “pe val”  ca sa nu pierzi tot si sa  fii nevoit sa o iei din nou din locul din care ai plecat. Norocul este schimbator si ar trebui sa nu fortezi soarta. Ei sunt de parere ca nu poti sa castigi tot timpul si ca trebuie sa parasesti masa cat iti este inca bine. O data cu trecerea timpului lucrurile se pot schimba   si se poate   intoarce impotriva ta. In plus daca ai castigat un pot important unii din partenerii de joc vor deveni nervosi si vor practica un joc agresiv plusand la fiecare mana, joc  nebenefic pentru tine deoarece este un joc cu doua “taisuri” care poate sa iti aduca castiguri suplimentare , dar care poate in acelasi timp sa te faca sa pierzi tot ce-ai agonisit.
Ambele strategii au la baza cateva idei importante.

 

Explicatii

 

Prima dintre ele se bazeaza pe logica. Daca ai castigat un pot important s-ar putea ca abilitatile tale sa fieioare celorlalti jucatori de la masa si nu are rost sa pleci , putand profita in continuare de beneficiile mesei respective. Totusi in momentul in care intervine oboseala sau plictiseala, sau pur si simplu norocul se schimba si ei sunt de parere ca ar trebui sa parasesti jocul.
Cea de-a doua strategie “hit & run “  se bazeaza pe niste idei destul de bine puse la punct. Din moment ce ti-ai asigurat un castig substantial de  ce sa mai continui sa joci? Norocul se poate schimba. Nu are rost sa mai ramai la masa  atata timp cat ti-ai indeplinit scopul pentru sesiunea respectiva.
Ambele opinii au si puncte slabe . Aceste doua strategii sunt practic , opuse iar punctele slabe ala uneia sunt puncte tari pentru cealalta.
Sfatul meu pentru jucatorii de poker este sa joace in continuare , chiar daca au castigat unul sau mai multe poturi mari, daca sunt de parere ca aceste castiguri nu se datoreaza exclusiv norocului, ci abilitatilor lor de a juca fiecare mana. Totusi, trebuie sa fie foarte atenti sa nu se considere mai buni decat sunt si sa isi supraevalueze meritele in castigarea poturilor.
Daca insa poturile castigate se datoreaza in mare parte norocului , si mai putin abilitatilor lor ii sfatuiesc sa practice  strategia “hit & run” deoarece norocul se poate schimba si pot sa ajunga sa piarda tot .

Control si logica


Pokerul este un joc care se bazeaza in mare parte pe logica, insa reactia jucatorilor difera esential in unele omente. Omul este o fiinta sentimentala iar emotiile nu sunt intotdeauna benefice. Jucatorii nu pot gandi intotdeauna logic sunt controlati de sentimente de aceea pot avea reactii contradictorii in timpul jocului. De aceea cred ca in mare parte strategia “hit & run” este benefica jucatorilor cu un psihic mai slab deoarece in urma castigarii unui pot mai important , purtati de euforia castigului pot avea reactii necontrolate.


Tuturor jucatorilor de poker le doresc sa-si stapaneasca cat mai bine emotiile, si nu in cele din urma mult noroc!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu