StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

sâmbătă, 13 noiembrie 2010
National Heads-Up Poker Championship Ce este Heads Up?
 
Heads Up este tipul de holdem in care joci impotriva unei singure persoane. Va veti intalni deseori in aceasta situatie in turnee sit and go, freeroll-uri sau poate vreti chiar voi sa jucati la o masa de heads up.
Se merita?
Banii adevarati se fac in turnee heads up! Sau cel putin acolo am facut eu. De ce? Pentru ca pornesti cu 50% sanse de castig, iar daca jocul tau este solid poti sa iti maresti sansele pana la 60-70%, in functie de adversar.
Nu credeti? Incercati sa jucati poker heads up cu un incepator dupa ce cititi strategia si sfaturile mele pentru jocul heads up (poker unu la unu).
Trebuie sa fiti constienti si sa aplicati cateva aspecte importante in jocul de Heads Up:
Trebuie sa retineti si sa aplicati sfaturile de mai jos! Ele va vor invata cum sa jucati Heads Up!

1. Puterea cartilor se schimba!

Se schimba radical situatia pentru valoarea cartilor. De exemplu: Daca mana A2 nu merita jucata la inceputul unui turneu, dar in Heads Up A2 este o mana puternica!
Practic orice mana in care aveti in mana minim un jalet merita jucata. Chris Ferguson spune asta…

2. Joaca multe maini!

Expertii spun ca in acest tip de joc este bine sa jucati intre 60-80% din maini. Cu cat jucati mai multe maini cu atat aveti mai multe sanse sa castigati (bineinteles mainile nu trebuie sa fie de genu: 23, 42, 53 etc)

3. Agresivitate, agresivitate, agresivitate

Este cheia succesului intr-un joc heads-up. Daca joc retras vei fi ca si mort. Doar norocul te mai salveaza.
Fii agresiv. De pe pozitia de BB (Big Blind) trebuie sa actionezi de fiecare data. Doar daca vin carti gen 23, 4,2, 5,2 nu juca. In rest trebuie sa iti presezi adversarul.
Din pozitia SB (Small Blind) fii mai restras, pentru ca esti primul care actionezi si nu stii exact ce va face adversarul. Joaca maini mai bune.
Fii atent la adversar! Daca este el agresiv (in multe situatii) trebuie sa ii raspunzi! Lasa impresia ca esti retras, iar cand iti intra o carte cat de cat buna (ceva cu jalet minim, depinde de cate chipsuri mai ai) da All-In. Asta e solutia sa bati un adversar agresiv – ALL-IN-URI.

4. Blufeaza

In Heads Up este recomandat sa blufezi des! Cum sa blufezi si in ce cazuri?
Cu carti foarte bune (perechi de la 10 in sus, orice cu as, sau de genu QK, QJ) incearca un call, un check, sa iti atragi adversarul in joc, sa faci potul cat mai mare.
Cu carti slabute (gen: 67, 107, 94) incearca sa furi potul. De pe pozitia de SB pulseaza cateva unitati, daca adversarul se arunca, furi potul daca da call, astepti flopul (cele trei carti puse jos):
- daca iti intra ceva, e excelent dai raise, poate all-in.
- daca nu iti intra, ai avantajul ca ai dat pulsat inainte de a vedea flopul, deci se presupune ca totusi ai ceva. Pulsezi si adversarul ar trebui sa se arunce. Daca nu o face,ori sa prin de bluful tau, ori are carte. I n amlele situatii te arunci.
Cu carti slabe (gen: 23, 34, 62) puleaza doar in situatia in care adversaul a dat call sau check. Si doar din pozitia BB. Niciodata din SB. Daca iti da adversaul re-reaise trebuie sa te arunci, pentru ca sansele sa castigi sunt mici.

4. Sanse de castig (Odds)

Calculeaza-ti sansele de castig! Vom publica in curand un articol despre cum sa iti calculezi sansele de castig.

5. Citeste-ti adversarul

Fii atent la toate mutarile adversarului! Nu iti distrage atentia cu nimic altceva in timpul jocului. Pe parcurs vei lua decizii in functie de ce a facut adverarul in mainile anterioare.

Bafta la mese

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu