StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

vineri, 31 decembrie 2010
În 2009, pokerul online era zguduit de apariția misteriosului jucător suedez cunoscut sub pseudonimul ”Isildur1”. Necunoscutul era agresiv, gata de mize mari și neînfricat în fața unora ca Tom ”durrrr” Dwan, Phil Ivey sau Patrik Antonius la cele mai selecte mese ale Full Tilt Poker. Variații de milioane de dolari apăreau zilnic pe parcurs ce 2010 se mișca, construind un an cu suișuri și coborâșuri imense pentru Isildur1.

Noua vedetă online intrase în 2010 pe o pantă descendentă. Pe finalul lunii Noiembrie 2009, pierduse 4,1 milioane dolari într-o singură săptămână, ajungând pe un minus de 1,2 milioane. Destul de suprinzător, considerând că la un moment dat suedezul avea un profit de 7 milioane dolari. Totuși, între 6 și 7 Decembrie 2009, reușise să recupereze 3,5 milioane de la diverși adversari. Vorbim de milioane de dolari! Și tocmai când părea că și-a revenit, a pierdut alți 4,2 milioane în fața lui Brian Hastings în seara următoare. La câteva zile distanță, Isildur1 era falit.

În Februarie 2010, Isildur1 a reapărut la mesele pe mize mari și l-a bătut pe Justin ”ZeeJustin” Bonomo pentru 567.515$, dar nu s-a oprit aici. În 30 de ore, Isildur1 reușise să câștige 1.187.406$! Într-o manieră pe care numai el o poate stăpâni, banii nu i-au ținut de cald prea mult nici acum.

În Aprilie, se zvonea că Isildur1 ar urma să apară într-un episod PartyPoker Big Game IV. De fapt, Tony G urma să îl înfrunte și era o certitudine că Isildur1 va juca un meci live. Cu numai o zi înainte de turneu, Isildur1 s-a retras. Conform blogului lui Tony G, Isildur1 i-a trimis un mesaj prin care anula întâlnirea: ”Scuze că nu voi ajunge. Ai grijă de tine prietene”!

”Trebuia să îi găzduiesc pe Isildur1 și trei prieteni ai săi în Londra și totul era aranjat”, a explicat Tony G. ”A menționat că nu credea că mizele erau destul de mari dar am convenit să facem un joc mult mai mare când va intra și el la masă”.

Nu numai că s-a supărat Tony, servindu-i suedezului faimoasa ”On your bike”, lumea pokerului a fost de asemenea dezamăgită. Până la urmă, mulți oameni se gândeau că în sfârșit vor avea ocazia să afle identitatea misteriosului jucător. Apoi, Isildur1 a mai revenit în centrul atenției abia în sfârșitul lui 2010.

În ceea ce ar putea fi cel mai șocant anunț al pokerului din toate timpurile, PokerStars a anunțat în Decembrie că Isildur1 devenise cea mai recentă achiziție a echipei Team PokerStars Pro. Anunțul a fost surprinzător în special din cauză că Isildur1 era practic o emblemă a meselor Full Tilt Poker. Fără doar și poate, Isildur1 era clar încântat pentru această schimbare produsă la mesele virtuale, spunând că ”am ales să mă alătur PokerStars pentru că este cel mai mare site și va fi o provocare interesantă. Înseamnă mult să joc într-o echipă alături de personalități precum Daniel Negreanu, Dario Minieri și Johnny Lodden. Obiectivul meu este să îmi îmbunătățesc jocul live pentru evenimentele care vor urma, să continui să mă concentrez pe jocul heads-up no-limit holdem, dar și să încerc să îmi dezvolt jocul pot limit Omaha”.

Adițional, semnarea lui Isildur1 a însemnat și debutul SuperStar Showdown, o serie de meciuri pe mize mari la PokerStars. Evenimentele sunt formate din sesiuni unice de câte 2500 mâini la mize de 50$100$ sau mai mari. Pe 19 Decembrie, Isildur1 a debutat în meciul inaugural împotriva lui Isaac ”philivey2694” Haxton. Vedeta echipei PokerStars a avut însă un parcurs slab și a pierdut în confruntare 41.701$.

”Nu în fiecare zi un jucător precum Isildur1 ajunge pe prima scenă. Dacă vei căuta definiția cuvântului fenomen, vei vedea o poză cu el. Când joacă el, lumea pokerului ia la cunoștință asta. Nu îmi place să folosesc clișeele pokerului, dar jocul lui Isildur1 în NLHE este cu siguranță unul din cele mai folosite clișee: «sick!» Puțini oameni au posibilitatea să se măsoare cu el, dar cei care au făcut asta au un respect imens pentru talentul său nefinisat”, a fost caracterizarea pe care Daniel Negreanu i-a făcut-o noului său coleg de echipă.

Într-adevăr, în 2011 lumea va avea ocazia să vadă cât de bun este Isildur1 la PokerStars. Marea întrebare este: Vom afla în sfârșit identitatea misteriosului om care se ascunde sub pseudonimul Isildur1?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu