StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

sâmbătă, 1 ianuarie 2011
În prima lună a World Series Of Poker 2010, o persoană notabilă lipsea: campionul Main Eventului din 2008, Peter Eastgate. În loc să joace în cazinoul Rio, Eastgate era la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, susținându-și naționala, pe Danemarca. Ca și colegul său J.C. Alvarado din echipa PokerStars, care își făcea vara tot la World Cup, Eastgate plănuia să zboare de acolo înapoi în Las Vegas pentru Main Event. Totuși, pe 6 Iulie a șocat lumea anunțând că a luat o pauză pe termen nedeterminat de la poker.

”Când am început să joc poker pentru a trăi, nu a fost niciodată țelul meu să îmi petrec întreaga viață ca jucător profesionist de poker... am decis să iau o pauză de la turneele live și să mă concentrez asupra mea pentru o vreme. Doresc să mulțumesc celor de la PokerStars, prietenilor mei și familiei mele pentru susținerea oferită în ultimele 20 de luni și pentru faptul că mă susțin și acum să iau o pauză”, preciza Peter atunci.
Vestea a zguduit cu întreaga comunitate a pokerului. Cum poate Peter Eastgate, al doilea cel mai tânăr campion într-un Main Event din toate timpurile, să iasă efectiv din sistem?

Probabil că nu vom înțelege vreodată întru totul raționamentul său, dar orice speculație pe seama faptului că ar fi ieșit din joc din motive financiare este absurd. Eastgate a încasat peste 1,2 milioane dolari în turnee terminând pe locul 1 într-un eveniment NLHE de 4800$ din ediția PokerStars Caribbean Adventure 2009 (343.000$), 78 în Main Eventul WSOP 2009 (68.979$) și pe locul doi în Main Eventul EPT Londra 2009 (843.734$).

Agitația creată de retragerea lui Eastgate a avut impact și în rândul ultimelor zile ale WSOP, dar a fost în curând înlocuită de energiile care înconjurau Evenimentul Principal și formarea November Nine 2010. Vara s-a transformat în toamnă și totul ar fi revenit în normal, până când Eastgate a decis să lanseze o nouă bombă.
În Noiembrie, retrasul Eastgate a anunțat că își vinde brățara câștigată în 2008 pe eBay și banii vor fi cedați în favoarea United Nations Children’s Fund (UNICEF). Motivația sa a fost simplă; pe brățară se punea doar praful și voia să facă ceva care să merite cu ea.

Decizia lui de a vinde brățara a fost întâmpinată de reacții mixte. Unii fani au considerat că este dezonorant pentru poker să scape de cel mai important trofeu al jocului, în timp ce alții au văzut cealaltă jumătate și au spus că este vorba de altruism și generozitate. Dezbaterea a devenit și mai acidă când Antanas ”Tony G” Guoga a spus că va cumpăra brățara și o va turna într-un colier pentru câinele său, Zasko.

Prețul de start a fost de 16.000$, dar după 116 oferte întinse pe 10 zile, brățara s-a vândut cu 147.500$. Câștigătorul licitației a preferat să rămână anonim, dar până în momentul cumpărării brățării, nu mai avusese vreo licitație pe eBay. În ciuda faptului că a mizat inclusiv sume de șase cifre, Tony G spune în blogul său PartyPoker că nu el este fantomaticul câștigător al brățării și este dezamăgit că nu a câștigat bijuteria, însă este fericit că ”s-au strâns bani mulți pentru un gest caritabil”.

Da, am văzut jucători precum Kirk Morrison care vin și pleacă, dar aici este ceva diferit. Eastgate este un campion într-un Main Event WSOP ale cărui acțiuni alambicate din acest an au creat multă controversă. Niciodată până acum un jucător tânăr cu atâta potențial nu a dispărut de bună voie din poker, iar din reacțiile existente în acest univers, probabil că nu se va repeta prea curând situația. Dacă în prezent nu putem să considerăm că Eastgate este un ambasador al jocului, există încă o șansă ca el să revină la mese și să își ducă mai departe moștenirea pe care o are. Aceea a unuia dintre cei mai de succes jucători.

Până atunci, putem doar să speculăm despre când și dacă va mai reveni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu