StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

vineri, 3 decembrie 2010
Pokerul folosit ca instrument practic în statistica și probabilitatea matematică. Exact aceasta este explicația unui seminar adiacent cursului de matematică predat în liceul ”George Mason” din orașul Falls Church, Virginia. 


Mai clar, William Snyder, un profesor de matematică al liceului, a înființat un club de poker în rândul elevilor unde, bineînțeles, nu se practică jocurile pe bani. Scopul profesorului este de a demonstra elevilor săi în practică teoria probabilității și calculul statistic, dar există și un raționament logic pentru care metoda sa a fost aprobată de conducerea liceului.

Într-un articol publicat de prestigiosul Washington Post care tratează pe larg subiectul din ”George Mason”, se precizează că Statele Unite ale Americii are o adevărată problemă națională legată de înclinația spre jocuri de noroc în rândul adolescenților. ”Știm că tinerii ar putea juca în afara școlii, dar când sunt aici, avem posibilitatea să îi învățăm să joace responsabil și să le arătăm cum se poate conecta jocul cu educația lor”, a precizat pentru sursa mai sus citată Tyrone Byrd, directorul școlii din statul Virginia. Tot el a și aprobat un set strict de reguli: banii reali nu pot fi folosiți, iar legătura cu educația trebuie să fie foarte bine delimitată.

Ideea profesorului de matematică a fost salutată oficial de reputata catedră de Drept de la Harvard. ”Pokerul îi învață pe tineri cum să se comporte într-un mediu ostil”, consideră Charles Nesson, profesor la Harvard care în 2007, alături de elevii săi, a pus bazele asociației ”Global Poker Strategic Thinking Society”.

Pe de altă parte, există și o serie de reacții negative. ”Ne jucăm cu focul, pokerul poate fi o metodă de predare, dar poate duce la dependență”, a declarat Keith Whyte pentru Washington Post. Whyte este directorul Consiliului național pe probleme legate de jocurile de noroc. De asemenea, o serie de asociații, organizații și personalități ale creștinismului au luat atitudine.

Deocamdată, dezbaterea a rămas doar publică, fără implicații la nivel înalt și reacții puternice la nivel legal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu