StirileRoyal

The Gamblers Heaven!

sâmbătă, 5 februarie 2011

Dacă joci poker online și ai un cont de Facebook, știi deja ce înseamnă aplicația de poker Texas Hold’em oferită de Zynga. Ceea ce nu știi este că un programator din Anglia a spart baza de date a jocului și a transferat nu mai puțin de 400 miliarde de chipuri de joc în diverse conturi fantomă, după care a postat un anunț pe eBay prin care vindea chipurile tuturor doritorilor la sub-preț.

Poate să pară o glumă, dar nu este. Chipurile au o valoare estimată de oficialii Zynga la 12 milioane de dolari, în condițiile în care acestea sunt cumpărate direct de la administratorii aplicației.

Ashley Mitchell a reușit să facă un profit de aproape 100.000$ înainte de a fi prins, iar în prezent este în mijlocul unui proces penal în care a pledat vinovat. Dacă ar fi vândut toate chipurile, ar fi înregistrat un profit de aproximativ 300.000$. Tânărul de 29 de ani riscă acum chiar câțiva ani de închisoare, din cauza capetelor de acuzare: comercializarea unor bunuri obținute fraudulos și încălcarea legilor de protecție ale sistemelor IT.

Cazul a fost reprezentat în instanță de un procuror care a susținut că deși Zynga poate să genereze oricând chipuri de joc, asta nu înseamnă că Mitchell ar trebui păsuit, deoarece hackerul oricum a obținut niște beneficii în mod ilicit, deoarece Zynga și-a rezervat dreptul de a fi unica autoritate care poate comercializa chipuri pentru jocul său. Altfel, ar fi încurajată pirateria și piața la negru.

Mitchell a mai fost condamnat în trecut la zece luni de închisoare cu suspendare după ce a ”spart” un server al unei administrații locale și a modificat datele sale personale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu